Opendataday.cat 2017

El seguiment de la jornada es va fer a través del hashtag #ODDCAT

Ideograma i la Iniciativa Barcelona Open Data van convidar a participar a l’Open Data Day a la Fàbrica Lehmann. L’Open Data Day és un esdeveniment anual de caràcter internacional (amb actes paral·lels arreu del món) que se celebra des de l’any 2010, per tal de promoure l’obertura de dades i la seva utilització, en el dia a dia entre les administracions, les empreses i la ciutadania.

El 4 de març del 2017 van participar persones interessades en les dades obertes van participar en  l’espai de la Lehmann per compartir coneixement i experiències.

Com a espai de treball, es va proposar centrar-se en l’avaluació dels portals de Dades Obertes que poden utilitzar els ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Així doncs es va intentar respondre aquesta pregunta: “Quina qualitat tenen els portals de dades obertes als quals pot accedir la ciutadania?”

Amb l’objectiu de compartir una mirada comuna sobre la qualificació que la pròpia ciutadania dóna als portals de dades obertes, vam demanar ajut per avaluar quin tipus d’informació trobem als portals, el seu format, la possibilitat de reutilitzar-la… amb la idea de construir entre tots/es un Rànquing dels Portals Open Data que la ciutadania de Catalunya té al seu abast.

Programa

10:00 – 10:15 h Benvinguda d’Antoni Gutiérrez-Rubí, assessor de comunicació i director d’Ideograma i Lourdes Muñoz, codirectora d’Iniciativa Barcelona Open Data.

Presentació de «El Meu Tren», aplicació de Marc Celeiro, guanyadora del FGCHackapp, amb la introducció d’Enric Ticó, president de FGC.


10:15 – 10:45 h Presentació Rànquing de dades obertes Opendaterscat i conclusions, per Carlos Guadián (Ideograma).

10:45 – 11:15 h Experiències de les persones col·laboradors amb el Rànquing de dades obertes Opendaterscat

11:15 – 11:35 h Pausa-cafè.

11:35 – 12:05 h Presentació de la Comunitat de Coneixement de Iniciativa Barcelona Open Data, amb Jordi Pericàs, (Director de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona); Eduard Gil (Coordinador de la Comunitat de Coneixement); Joan Miquel Blesa (Director Comercial en Datanet Consultores/Alfatec Sistemas); taula moderada per Lourdes Muñoz (Codirectora de Iniciativa Barcelona Open Data).

12:05- 12:20 h Connexió amb el Medialab-Prado (Madrid) per compartir les conclusions de la jornada.

12:20 – 13:15 h Taula de reutilitzadors, administracions i empreses, amb Jordi Foz (Secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya); Mercè Figols (Responsable del portal de dades obertes de l’Ajuntament de Barcelona); Miquel Estapé, Subdirector al Consorci Administració Oberta de Catalunya; Pablo Sarrias (CEO d’OpenSeneca); Toni Rubio, (desideDatum); Ignasi Alcalde (visualitzador de Dades); Concha Catalan (periodista a Innovation and Human Rights, ihr.world); taula moderada per Carlos Guadián (Ideograma).